Tilbage til søgeresultater
Tilladt for børn over 11 år Harry Potter and the Chamber of Secrets
Original titel
Harry Potter and the Chamber of Secrets
Dansk titel
Harry Potter og hemmelighedernes kammer
Medie
Film
Længde i minutter
161 minutter
Længde i meter
4407 meter
Producer
David Heyman
Instruktør
Chris Columbus
Producerende filmselskab
Warner Bros.
Distributør
Sandrew Metronome Filmdistribution A/S
Nationalitet
USA
Produktionsår
2002
Afgørelse
Tilladt for børn over 11 år
Vurderet dato
30. oktober 2002
Begrundelse
Filmen indeholder en række intense og spændingsmættede scener, nogle med en uhyggelig stemning. I flere scener er Harry Potter og de andre hovedpersoner udsat for stor fare. F.eks. er Harry ved at falde ud af en flyvende bil, derefter bliver bilen angrebet af et træ, og senere bliver Harry angrebet af en bold under et spil Quidditch. I en scene bliver de angrebet af kæmpeedderkopper, og de må flygte for livet. I en længere scene kæmper Harry Potter mod en meget aggressiv kæmpeslange. Dette kan virke skræmmende på børn under 11 år. Fordi filmen foregår i et, for de fleste kendt, eventyrunivers skønnes den ikke at virke skræmmende på børn over 11 år.
Handling
Filmen er den anden i serien om Harry Potter. Inden Harry skal vende tilbage til Hogwarts, efter skolesommerferien, bliver han advaret af husalfen Dobby. Frygtelige ting vil ske, men Harry overhører advarslerne og tager til Hogwarts sammen med Ron Weasley. Her møder de Hermione, og sammen må de aktion fordi der sker uforklarlige ting. Nogle elever bliver lammet, og hemmelighedernes kammer er åbnet.
Kommentarer
I Harry Potter og hemmelighedernes kammer fortsætter fortællingen i det kendte trolddomsunivers. Ligesom den første film er denne film vurderet til tilladt for børn over 11 år. Medierådet for Børn og Unge kan dog godt anbefale, at børn der kender Harry Potter universet ser filmen sammen med forældrene eller en anden voksen. Filmen indeholder mange intense og spændingsmættede scener, der kan deles med de voksne. Medierådet for Børn og Unges ledsageregel indebærer, at forældre kan tage børn, der er fyldt 7 år, ind til en film, der f.eks. som her er vurderet til 11 år. Det er selvfølgelig vigtigt at forældrene vurderer om barnet let skræmmes i biografens mørke, og derfor bør vente evt. til filmen udkommer på video eller DVD. Filmen varer 2 timer og 40 minutter, og har danske undertekster.
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.