Tilbage til søgeresultater
Tilladt for børn over 11 år Harry Potter & The Sorceres Stone
Original titel
Harry Potter & The Sorceres Stone
Dansk titel
Harry Potter og de vises sten
Medie
Film
Længde i minutter
153 minutter
Længde i meter
4168 meter
Producer
David Heyman
Instruktør
Chris Columbus
Producerende filmselskab
Heydays Films, 1492 Pictures, Ducan Henderson
Distributør
Sandrew Metronome Filmdistribution A/S
Nationalitet
GB
Produktionsår
2001
Afgørelse
Tilladt for børn over 11 år
Vurderet dato
2. november 2001
Begrundelse
Denne eventyrfilm om troldmænd og mystiske figurer bygger på en bog der er kendt af mange børn. Filmen får alligevel 11-års grænsen pga. skræmmende scener. F.eks. viser mange sære og uhyggelige væsener sig i pludselige og overraskende klip. I filmens slutning indgår nogle voldsomme kampe, hvor hovedpersonen kæmper for livet, og hvor virkemidlerne på både billed- og lydsiden understreger det farlige og overraskende. Da filmen foregår i et eventyrligt univers, vurderes filmen til kun at kunne virke skræmmende på børn under 11 år.
Handling
Harry Potter er en forældreløs dreng, der bor hos sin moster, onkel og fætter. En dag modtager han et brev, der fortæller, at han er optaget på Hogwarts, en skole for magi og trolddom. Harry Potter får nye venner på skolen, hvor de sammen kæmper mod sære og uhyggelige væsener i et eventyrligt univers.
Kommentarer
Medierådet for Børn og Unge kan dog godt anbefale børn, der selv har læst eller fået læst bogen op, til at se filmen sammen med forældrene eller en anden voksen. Filmen indeholder mange gode gys, der kan deles med de voksne. Medierådet for Børn og Unges ledsageregel indebærer, at forældre kan tage børn, der er fyldt 7 år, ind til en film, der f.eks. som her er vurderet til 11 år, hvis forældrene skønner, at barnet er bekendt med filmens univers. Filmen varer 2 1/2 time og har danske undertekster. Dette sætter i sig selv en naturlig grænse for de yngstes interesse, idet de altså både skal kunne læse og være i stand til at fastholde interessen over en længere periode. Altså vær opmærksom på, at filmen ikke er med dansk tale.
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.