Tilbage til søgeresultater
Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år Evolution
Original titel
Evolution
Dansk titel
Evolution
Medie
Film
Længde i minutter
102 minutter
Længde i meter
2787 meter
Producer
Ivan Reitman, Danile Goldt, Joe Medjuck
Instruktør
Ivan Reitman
Producerende filmselskab
Columbia, DreaWorks
Distributør
Nordisk Film Biografdistr. A/S
Nationalitet
USA
Produktionsår
2000
Afgørelse
Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Vurderet dato
20. juni 2001
Begrundelse
Filmen har en gennemgående humoristisk grundtone. Den indeholder dog en del chock-effekter når uhyrene angriber de naive jordboere, hvilket kan skræmme de mindste. Under disse angreb bibeholdes den humoristiske stemning og understøttes af festlig, storslået orkestermusik. Kombineret med, at disse angreb ikke fører til lemlæstelser af mennesker, og at det kun handler om bi-personer i filmen, som seeren ikke vil have opbygget nogen nævneværdig identifikation med, vurderes filmen ikke at skræmme børn over 7 år - omend de godt kan opleve et godt gys. Alle skildringerne af uhyrernes angreb er desuden bygget ens op, sådan at ældre børn, der er mere genrevante, hurtigt kan fornemme, hvornår angrebene kommer, og ikke behøver frygte en fatal udgang.
Handling
Ira og Harry er forskere på et tredjerangs-universitet i Arizona, men får deres livs chance for en nobelpris, da de opdager et komet-nedslag. Men hvad de først troede var en kuriøs geologisk opdagelse, viser sig at være hurtigt-udviklende aliens.
Kommentarer
Målgruppe: unge og voksne
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.