Tilbage til søgeresultater
Tilladt for børn over 11 år Pearl Harbor
Original titel
Pearl Harbor
Dansk titel
Pearl Harbor
Medie
Film
Længde i minutter
183 minutter
Længde i meter
5006 meter
Producer
Jerry Bruckheimer, Michael Bay
Instruktør
Michael Bay
Producerende filmselskab
Jerry Bruckheimer Films, Touchstone Pictures
Distributør
Buena Vista International a/s
Nationalitet
USA
Produktionsår
2000
Afgørelse
Tilladt for børn over 11 år
Vurderet dato
13. juni 2001
Begrundelse
Filmen indeholder mange eksplosionsscener, luftangreb på flygtende mennesker, sårede og døende mennesker på hospital og andre lignende voldsomme scener, der kan virke skræmmende på børn under 11 år. Filmen er et historisk drama, hvor de enkelte voldsomme scener ikke er blodigt udpenslede. Samtidig er en række scener lavet med forskellige æstetiske virkemidler, der betyder at tilskueren etablerer en distance til de voldsomme scener. F.eks. er hospitalscenerne filmet med en sløret optik og flere af krigsscenerne er computeranimerede. Dette er baggrunden for at filmen ikke får en højere vurdering.
Handling
Filmen skildrer, hvordan den amerikanske flåde nød livet og solen på Hawaii lige indtil japanerne angreb Pearl Harbor i 1941. Historien fortælles som led i et kærlighedsdrama mellem en sygeplejerske ved flåden og to piloter.
Kommentarer
Filmen findes i 2 versioner, én biograf version og én videoversion. Biograf versionen er vurderet til "Tilladt for børn over 11 år" og videoversionen, der er en "Directors Cut" version, er vurderet til "Tilladt for børn over 15 år"
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.