Tilbage til søgeresultater
Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år Grev Axel
Original titel
Grev Axel
Dansk titel
Grev Axel
Medie
Film
Længde i minutter
90 minutter
Længde i meter
2463 meter
Producer
Rasmus Thorsen
Instruktør
Søren Fauli
Producerende filmselskab
Cosmo Film, Per Holst Film
Distributør
Nordisk Film Biografdistr. A/S
Nationalitet
Danmark
Produktionsår
2000
Afgørelse
Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Vurderet dato
29. marts 2001
Begrundelse
Et gennemgående tema i filmen er bøndernes undertrykkelse, hvorfor der mange gange vises, hvordan de mishandles med pisk, trues med våben mv. En fattig pige bliver sparket, og en kvinde forsøges voldtaget. Sådanne scener kan skræmme de mindste. De er dog indlejret i et fjollet univers, idet der gøres brug af alle kommediens kendte virkemidler som overdrevede pruttelyde, karrikerede personer, åbentlyse misforståelser, munter underlægningsmusik mv. Den komiske og lette stemning i filmen gør, at ældre børn ikke vil finde fillmen skræmmende.
Handling
Axel møder ved et tilfælde en greve som er på vej hjem til godset. Axel stjæler hans tøj og overtager grevens identitet. Ridefogeden, bønderne og grevens tilkommende kone tror alle, at Axel er greven. Axel sætter en række reformer igang på godset, og han bliver hurtigt populær blandt bønderne. Den ægte greve vender dog hjem til godset for at kræve sin ret, og det endelige opgør kan begynde.
Kommentarer
Ikke angivet
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.